Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Kinderen

Een moeilijk kind? ...Of heeft uw kind het moeilijk!

 

Voor een kind is het vaak moeilijk om woorden te geven aan zijn gevoel. Vaak laat het kind dit  zien door gedragsverandering.
Door allerlei oorzaken kan er gedragsverandering plaatsvinden en uiten zich bij elk kind weer anders. Sommige kinderen krijgen last van druk gedrag of juist heel teruggetrokken gedrag of onhandelbaar gedrag, vaak is er veel boosheid, maar ook faalangst en/of clownesk gedrag. Het kind laat hiermee zijn omgeving zien dat hij niet lekker in zijn vel zit. De omgeving bestempelt dit vaak als een moeilijk kind, omdat ze het kind niet begrijpen. Maar is het een moeilijk kind?...Of heeft het kind het moeilijk!

Door mee te gaan in de belevingswereld van het kind en door mijn hoogsensitiviteit en empathisch vermogen voel ik hoe het is om het kind te zijn en kan ik het kind beter begrijpen!

 
Oorzaken van gedragsverandering:
* Scheiding van ouders (boosheid, verdriet, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen,  onbegrip, stress, weinig zelfvertrouwen, niet naar school willen)
* Gepest worden (niet naar school willen, laag zelfbeeld, boosheid, verdriet, angst, slaapproblemen, moeite met contact maken, niet meer willen leven/dood willen)
* Ziek of overleden familielid/vriend (onbegrip, boosheid, verdriet, depressief, angst voor de dood, slaapproblemen, stress, ook niet meer willen leven, claimgedrag)
* Hooggevoeligheid (HSP) (concentratie problemen, niet onder druk kunnen werken, snel overprikkeld raken, heftige boosheid, traag werktempo, gevoelens van de ander oppikken, buikpijn)
* Niet lekker in je vel zitten (boosheid, verdriet, angst, slaapproblemen, erg druk gedrag, erg teruggetrokken gedrag, clownesk gedrag, geen energie hebben, doodmoe zijn, niet naar school willen)


Praktijkruimte
Mijn praktijkruimte in Heerenveen is ruim, kleurrijk en speels ingericht, waardoor het kind zich snel veilig en vertrouwd zal voelen. Tijdens de sessies pas ik mij aan de belevingswereld van het kind. Ik maak gebruik van verschillende therapievormen. We hebben de mogelijkheid om ook in de buitenlucht te gaan voetballen en/of te springen op de trampoline.
De buitenlucht heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind!

Werkwijze:
Voor meer informatie: http://www.praktijkpyretta.nl/werkwijze

  

Het doel van deze therapie is dat de ouders hun kind weer gaan begrijpen en het kind zich weer gelukkig voelt!

Artikel Heerenveense Courant -2017
Heerenveense Courant November 2017


DSC 0872 NEF
 
Praktijk Pyretta
Herenwal 67a
8441 BB Heerenveen
T  06‐41 20 31 78   E info@praktijkpyretta.nl
vormgeving en realisatie: wiep van der meulen | powered by: knoop.nl