Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Pyretta

Even voorstellen.....

Mijn naam is Pyretta van der Woude-Wijnia en ik ben moeder van twee prachtige kinderen, een dochter Fleur (2006) en een zoon Maikel (2008).


Door mijn moederschap ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in kinderen, wat resulteerde in het afstuderen als kinder- en jeugdtherapeut en later ook als psychosociaal therapeut.
In 2012 heb ik mijn baan bij Alliade/Talant, waar ik werkte bij de afdeling onderwijs & advisering voor mensen met een verstandelijke beperking), vaarwel gezegd om  mijn hart en passie te gaan volgen door te starten van mijn eigen praktijk "Praktijk Pyretta".

In 2014 ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in het coachen met paarden. Hiervoor heb ik verschillende trainingen gevolgd. Paarden kunnen mensen dingen duidelijk maken over hun houding, gedrag en hoe ze communiceren, samenwerken en/of leiding geven.

Als kinder- en jeugdtherapeut vind ik het belangrijk dat je mee kunt gaan in de belevingswereld van het kind en de jongere. Door mijn hoogsensitiviteit (hsp) en empathisch vermogen voel ik hoe het is om het kind/jongere te zijn. Door begeleiding vanuit mijn hart ontstaat er een snel vertrouwen en gevoel van veiligheid.  

Anti-pestprogramma
In 2016 heb ik een eigen anti-pestmethode ontwikkeld. Deze methode kwam tot stand na vele pest- verhalen van kinderen in mijn praktijk. De bestaande anti-pestprogramma's op school bleken lang niet altijd te werken om het pesten daadwerkelijk op te lossen. Dit anti-pestprogramma is speciaal ontwikkeld voor groepen binnen het basisonderwijs waar tijdelijk extra begeleiding van externe professionals gewenst is.Dit om een positieve verandering binnen een groep tot stand te brengen. https://www.praktijkpyretta.nl/anti-pesttraining_Be_Happy
In 2017 is dit programma gesponsord door de Rabobank Zuid-Oost Friesland.
Daarbij kan het gepeste kind een specifiek behandeltraject bij mij volgen.

In 2017 heb ik een training voor de methode ZIPcoach® gevolgd. 
ZIPcoach is een didactische methode waarmee je sporters, leerlingen tijdens een training, les of meeting op een gestructureerde manier kunt laten werken aan de zelfregulatieve vaardigheden reflecteren, doelen stellen, plannen en evalueren.

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd coach voor de leermethode "Ik leer anders". Deze methode is geschikt voor beelddenkers. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar hun manier van denken.
http://www.praktijkpyretta.nl/Ik_leer_anders 


 

 

 

Praktijk Pyretta
Herenwal 67a
8441 BB Heerenveen
T  06‐41 20 31 78   E info@praktijkpyretta.nl
vormgeving en realisatie: wiep van der meulen | powered by: knoop.nl