Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Therapie met paard

Kinderen, jongeren en volwassen die een negatieve ervaring hebben opgelopen en hierdoor het vertrouwen in zichzelf en de ander hebben verloren, hebben baat bij therapiesessies met het paard/pony.

Bij Praktijk Pyretta komt steeds meer de vraag naar therapie met paarden, dit komt omdat het effect van therapie met paarden steeds bekender wordt. 
Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben en alles vindt plaats naast het paard.
Voor kinderen is het geweldig om te ervaren dat het voor het paard niets uitmaakt hoe je eruit ziet of hoe je bent. Een paard heeft geen oordeel! Hierdoor voelt het kind dat het zichzelf mag en kan zijn! 

Bewustwording over hoe maak ik nu eigenlijk contact met mijzelf en de ander?
Voordat we contact maken met het paard, leren we eerst contact maken met ons zelf en hoe  maken we contact met het paard.
Ziet het paard jou? Het is belangrijk dat je eerst contact met het paard maakt en het paard met jou voordat je met elkaar 'gaat werken'. 
Ben jij relaxed? Dan is het paard dat ook.DSC 0923 NEF

We gaan eerst en eindje lopen met het paard, als het paard dan stopt tijdens de wandeling omdat hij even van het gras wil eten, moet jij het paard ervan overtuigen dat we dit nu niet doen.
De cliënt mag dan bedenken van hoe zorg ik er nu dan weer voor dat het paard weer met mij mee gaat lopen?

De cliënt zal dan eerst weer contact met zichzelf mogen maken en daarna weer met het paard, maar vervolgens het paard ook laten zien wie de leider is!
Dit doe je niet via een hardhandige manier maar wel door vriendelijk en duidelijk je grenzen te stellen. Ik zal voor de cliënt de koppelingen maken, zodat het geleerde prachtig toe te passen is in zijn/haar dagelijkse leven. Van alle succeservaringen met het paard maakt jou als persoon zelfverzekerder!

Therapie met het paard is een prachtige methodiek om in te zetten voor het verwerken van de scheiding van ouders, gepest worden/te zijn, bij burnout klachten, depressiviteit, voor het vergroten van het zelfvertrouwen, leren uitten van emoties, het leren opkomen voor jezelf, leren controle los te laten, keuzes maken, concentratie problemen, leiding nemen en geven etc.

DSC 0902 NEF

Praktijk Pyretta
Herenwal 67a
8441 BB Heerenveen
T  06‐41 20 31 78   E info@praktijkpyretta.nl
vormgeving en realisatie: wiep van der meulen | powered by: knoop.nl