Als jongere ben je aan het leren om steeds meer zelfstandig buiten het gezin om, een eigen leven op te bouwen. In eerste instantie nog thuiswonend in ‘de bedding’ van het gezin. Later door het ouderlijk huis te verlaten en zelf een plekje te vinden in de wereld.
Als puber/jongere maak jij je stapsgewijs los uit omgeving van het gezin. Dat is voor veel jongeren (en vaak ook voor hun ouders) geen gemakkelijk proces. Als jongere ben je bezig om je eigen identiteit te vinden, een plek in de wereld te zoeken en deze vorm te geven op een manier die bij jou past. Dat is voor velen, om allerlei verschillende redenen, niet altijd zo makkelijk en daarbij loop jij vaak als jongere tegen allerlei uitdagingen aan.

Vanuit mijn jarenlange praktijk ervaring zie ik dat het voor jongeren in toenemende mate belangrijk wordt om hun emoties, gevoelens en gedachten beter te leren kennen en onder woorden te brengen.
Daarbij ervaren veel jongeren druk vanuit hun ouders, het (samengestelde) gezin, vanuit school en hun sociale omgeving, maar ook vanuit de sociale media. Door als jongere in deze training daar beter zicht op en bewustzijn over te krijgen ga je leren beter om te gaan met de eisen die het dagelijks leven aan jou stelt en kun je de stress die dat in jou op kan roepen leren reguleren.

IK ben IK!
Is een training voor jongeren in de leeftijd van 12 jaar – 18 jaar die het voortgezet onderwijs volgen. Iedere deelnemer heeft een persoonlijke hulpvraag die in deze groepstraining aan bod komt.
Je leert nieuwe vaardigheden waar je elke dag wat aan hebt. Je mag situaties die je zelf hebt meegemaakt vertellen en kunnen we gebruiken om te oefenen. Zo leren we van elkaar, want wat de één goed kan, daar heeft de ander misschien weer moeite mee. En iedereen weet zelf wel wat hij zou willen leren.

In deze training (8 bijeenkomsten) gaat het om JOU!  Dus wil jij jezelf beter leren kennen en wil je nieuwe vaardigheden leren, geef je dan op voor deze super leuke en leerzame groepstraining. De vergoeding is kosteloos (t/m 18 jaar) als aan diverse voorwaarden voldaan kan worden (verwijsbrief van uw huisarts of verwijzing vanuit de Gemeente of GGD)

De groepstrainingen vinden plaats in Heerenveen en nog op een nader te bepalen middag. In verband met corona worden er nu tijdelijk geen groepstrainingen gegeven. Maar je kunt je wel aanmelden door het invullen van het contactformulier (maak een afspraak). Zodra we kunnen starten nemen we contact met je op.

Maak een afspraak