Hoe werkt coaching met paarden?
Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling.
Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Een belangrijk verschil is dat paarden directer communiceren. Paarden kunnen mensen dingen duidelijk maken over hun houding, gedrag en hoe ze communiceren, samenwerken en/of leidinggeven.
Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. Dit zorgt bij de persoon voor inzichten in waar de eventuele belemmering mee te maken heeft. Het paard neemt de spanning van je over en reageert op je gevoel en uitstraling.

Door ons denken zijn wij in staat om ons gevoel te onderdrukken en weg te stoppen. maar als je je gevoel onderdrukt, wil dit nog niet zeggen dat het weg is. Het paard merkt dit onmiddellijk en reageert hierop. Doordat via de invloed van het paard als ware een “andere ingang” wordt genomen, namelijk via het gevoel, is de impact veel groter dan bijvoorbeeld bij een psycholoog aan tafel.

Het paard, in combinatie met de vertaling van de paardencoach, zorgt ervoor dat je denken en voelen (opnieuw) met elkaar in verbinding worden gebracht.
Het doel van coaching met paarden is niet ‘goed leren paardrijden’ maar werken aan jezelf, door het contact met het paard. Het paard is het middel, niet het doel. Door samen met het paard in de manegebak te staan en/of te lopen krijg je bewustwording van je eigen handelen.

Kinderen
Spelenderwijs kunnen kinderen het paard/pony aaien, borstelen, haarvlechten of er een eindje mee lopen. Contact maken met paarden geeft het kind meer zelfvertrouwen. Door te leren echt contact te maken met het paard/ponydoor aanraking, leren serieus ergens mee bezig te zijn (focus houden), weerbaarheid, maar ook leren grenzen verleggen van wat je kunt en durft en duidelijk en direct te leren communiceren.

Jongeren
Voor jongeren kan het zijn dat je meer bewust initiatieven leert nemen. Het relativeren van je eigen angst, onzekerheden, maar ook het ontdekken van je doorzettingsvermogen en kracht. 
Daarnaast je onzekerheden serieus leren nemen en echt leren ruimte in te nemen voor jezelf.

Maak een afspraak

Contact formulier
Privacy