zwangerschap_geboorteproces

Het geboorteproces

De impact van zwangerschap en geboorte op het gedrag van de baby, het kind en later de volwassene

Uit een hoeveelheid onderzoeken is inmiddels bekend dat het de eerste periode is; van conceptie tot en met de eerste jaren van de baby, dat de basis vormt voor onze latere fysieke, cognitieve en emotionele ontwikkeling.   

Prenatale ervaringen hebben een blijvend effect op de menselijke psyche
Nieuwe bevindingen uit de neurowetenschappen, de celbiologie en de prenatale psychologie tonen aan dat de mens beschikt over meerdere vormen van geheugen.

lees meer

Hechtingsproblematiek

Hechtingsproblematiek en het Geen Bodem Syndroom

Het Geen Bodem Syndroom (GBS) is een patroon van gedragingen, ontstaan als gevolg van een indrukwekkende gebeurtenis waardoor het basisvertrouwen is aangetast. Het GBS omvat symptomen die uitingen zijn van (prenatale) hechtingsproblematiek.

Wanneer men wordt geboren is er van nature een basisvertrouwen van ongeveer 70%. De andere 30% zal normaliter groeien op basis van ervaringen die als kind opgedaan worden. Wanneer er vroege angstige ervaringen zijn, zal deze 70% moeizaam gehaald worden. 

lees meer

hechtingsproblematiek
Paardencoaching

Paardencoaching

Hoe werkt coaching met paarden?
Paarden communiceren non-verbaal, oftewel met hun houding, gedrag en uitstraling.
Zoals ze op andere paarden reageren, reageren ze ook op mensen. Een belangrijk verschil is dat paarden directer communiceren. Paarden kunnen mensen dingen duidelijk maken over hun houding, gedrag en hoe ze communiceren, samenwerken en/of leidinggeven.
Door de paardentaal te kennen, kan de paardencoach de reacties vertalen naar de persoon toe. 

lees meer

High Sensitive Person

Alles zien en alles horen; een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen maar ook de sfeer waarnemen; veel behoefte hebben aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen?

Heb je ook snel last van drukte, geluid en fel licht? Heb je ook een intens gevoelsleven, een rijke fantasie en levendige dromen? Noemen ze je weleens verlegen of gevoelig?
Knip jij ook alle labels uit je kleding? en vind je het ook niet fijn om te strakke broeken te dragen?

lees meer

weeds-nature-sky-light-beauty-close-up-1630530-pxhere.com
fab-lentz-mRMQwK513hY-unsplash

Methode ZIPcoach

De didactische methode ZIPcoach is een methode om als begeleider “Zelfregulatie In Praktijk” te brengen en daarmee prestaties te ontwikkelen.

Wat is zelfregulatie?
Zelfregulatie is een begrip dat de laatste jaren aan populariteit wint. Dat komt doordat de zelfregulatie je helpt efficiënter te leren, waardoor je je persoonlijke doelstellingen kunt behalen. Ook ervaar je meer plezier als je verantwoordelijkheid neemt voor je ontwikkeling. Daardoor vergroot je je kansen op een hoger niveau of betere prestaties in de sport, het onderwijs of in je werk.

lees meer

Bach bloesem remedies

Wat zijn Bach bloesems?

Bach bloesem remedies zijn eenvoudige en natuurlijke genezingsmethodes, gemaakt van bloesems van bomen, struiken, wilde bloemen en planten.

Bach bloesems zijn vloeibare extracten van planten die  positief inwerken op storende emoties en gemoeds-toestanden, zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren etc.

 lees meer

foto backbloesemjpg
Maak een afspraak

Contact formulier
Privacy