Het anti-pestprogramma ‘Be Happy’ is speciaal ontwikkeld voor groepen binnen het basisonderwijs om een positieve verandering binnen een klas tot stand te brengen.

Uit vele onderzoeken is gebleken dat wanneer een kind op school wordt gepest dat dit vele psychische -, sociale- en lichamelijke gevolgen heeft.
Omdat ik veel te vaak hoorde in mijn praktijk van de kinderen dat de bestaande programma’s op school lang niet altijd werkten, wilde ik hier graag iets aan doen.
Dit resulteerde in 2016 in het ontwikkelen van een anti-pestmethode. Een methode die gericht is om het pesten binnen de groep écht op te lossen. De trainingen worden groepsgewijs gegeven, want pesten heeft namelijk te maken met groepsprocessen.
Dit anti-pestprogramma is een aanvulling, een verrijking op bestaande programma’s die de basisscholen hanteren.
De training is maatwerk, ze hebben een begin en een einde en het midden is voor iedereen en elke groep anders. Niets is gestandaardiseerd. Tevens kan dit programma preventief ingezet worden.

De kinderen, jongeren leren bij ons spelenderwijs meer over hun eigen lichaamstaal, gevoel en persoonlijke kwaliteiten. Verder leren ze wat ze met hun eigen lichaamstaal en gedrag kunnen realiseren. Er is aandacht voor houding en emoties. De kinderen leren dat iedereen anders is en dat je goed bent zoals je bent. Ze leren zich te uiten en worden zich bewust van wat ze willen. Ze gaan meer op zichzelf vertrouwen en kunnen zo gemakkelijker voor zichzelf opkomen en hun eigen pad kiezen.

De trainingen kunnen zowel binnen als buiten in de natuur gegeven worden. De buitenlucht heeft vaak een positievere werking op het kind. Ze kunnen vaak beter hun energie kwijt en ze kunnen gemakkelijker hun hoofd leegmaken.

Middels sport en spelelementen in combinatie met een therapeutische aanpak worden groepsprocessen zichtbaar in de klas en zien wij al gauw wie het kwetsbare kind is. Elk kind is voor ons uniek en mag wie hij/zij is. De kinderen leren tijdens onze trainingen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag!
Tijdens de trainingen krijgen de leerkrachten nieuwe inzichten en handvatten aangereikt hoe te reageren en/of te handelen bij terugkerend gedrag van een kind.

Onze passie ligt in het begeleiden van kinderen vanuit ons hart. Ons doel:”Gelukkige kinderen in een gelukkige klas!”

                      ‘Als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig (Mr. Kanamori)’

Inhoud training:
Voorgesprek
Groepstraining; afhankelijk van de groep 
Eindgesprek
Twee inspiratieboeken voor de leerkrachten

Hieronder een aantal basisscholen die de training hebben gevolgd:
O.B.S. de Blesse, De Blesse
O.B.S. De Feart, Jubbega
O.B.S. Master Fennemaschool, Tytsjerk
C.B.S. Fan é Wiken, Jubbega
O.B.S. Hurdegarijp, Hurdegrarijp
C.B.S. De Frissel, Veenwouden
O.B.S. Kanschool, Jubbega
O.B.S. De Tjongerschool, Mildam 

Tijdens trainingen werk ik samen met anderer trainers, zo ook met Ehsan Mohammed, eigenaar van: Kicksports Oudehaske | Kickboxing and more! (kick-sports.nl)

Voor meer informatie neem gerust telefonisch contact op en/of vul het contactformulier (maak een afspraak) in.

Maak een afspraak